Hvad er flexleasing egentlig?

Flexleasing er blevet særdeles populært i løbet af de seneste par år. Flexleasing muliggør leasing uden registreringsafgift, som herefter betales månedsvis for en ønsket periode, der ofte strækker sig mellem 12 og 36 måneder. Ønsker du at benytte dig af en sådan løsning, så skal du være opmærksom på, at den bliver kombineret med en finansiel leasingkontrakt.

Sammenlignet med traditionel finansiering, så vil man typisk betale et mindre beløb i udbetaling og ligeledes vil den månedlige ydelse også være lavere. Flexleasing kan bedst forklares ved hjælp af et simpelt eksempel:

Du køber en bil i Tyskland med en pris på 100.000 kr. SKAT vurderer efterfølgende, at den respektive bil har en registreringsafgift lydende på 200.000 kr. Det betyder, at du skal betale 200.000 kr. til SKAT, hvilket før skulle foregå gennem en kontant betaling, men med flexleasing får du muligheden for at betale afgiften over en periode á eksempelvis 12, 24 eller 36 måneder.

Når den valgte tidsperiode er udløbet, så har du to muligheder. Enten kan du lave en ny aftale med leasingselskabet og SKAT, eller du kan vælge at sælge bilen uden afgift. Mange vælger at tage en anden bil i bytte. SKAT har skruet reglerne sammen på en sådan vis, at flexleasing kun er muligt ved at etablere en aftale med et leasingselskab, hvilket naturligvis kan gøres både som privatperson og som virksomhed.

Er privatleasing ikke dig? Vi tilbyder heldigvis andre former for leasing click-here

UDFYLD FORMULAREN

- VI KVITERRER MED 3 GRATIS TILBUD

Hey – Hvad er flexleasing egentlig?

Man leaser en bil uden registreringsafgift, og betaler herefter registreringsafgiften månedsvis for en ønsket periode, typisk 12 – 36 måneder. For at benytte sig af denne løsning skal afviklingen kombineres med en finansiel leasingkontrakt gennem Forza Leasing A/S.

Sammenlignet med traditionel finansiering betaler man typisk et mindre beløb i udbetaling, samtidig med at den månedlige ydelse typisk også vil være en del lavere end ved traditionel finansiering.
Flexleasing forklares bedst gennem et eksempel:

Du køber en bil i Tyskland for f.eks. 100.000 kroner, og SKAT vurderer bilen til at have en registreringsafgift på 200.000 kroner – før betød det, at man for at få nummerplader på bilen, skulle betale 200.000 kontant til SKAT – med flexleasing kan man istedet betale afgiften for en periode á f.eks. 12. måneder.

Når de 12 måneder er gået, kan man:
– Enten aftale en ny periode med leasingselskabet og SKAT
– Eller sælge bilen uden afgift – f.eks. i bytte med en anden bil fra Tyskland eller Sverige
Reglerne er af SKAT givet således, at for at kunne betale sin afgift for en periode, så skal man lave en aftale med et leasingselskab som Forza Leasing A/S – og det kan man gøre både som privat person og som virksomhed.

Benyt Forza Leasing A/S’s beregner til at give dig en fornemmelse af prisniveauet for at flexlease.

Er flexleasing ikke dig? Vi tilbyder heldigvis andre leasin click-here

Hvad er fordelene ved Flexleasing?

Den primære fordel ved flexleasing (og også den, der fremhæves mest) er, at du har en væsentlig mindre kapitalbinding – ofte 80% mindre end dansk markedspris. Det er typisk relativt eksklusive køretøjer, der bliver flexleaset, hvilket også gør dem nemmere at omsætte efter endt brug/aftale. Køretøjet er fortsat uden registreringsafgift og kan dermed nemmere sælges til udlandet, hvor der er et større køberklientel. Det skal desuden også understreges, at bilen til enhver tid vil kunne indregistreres på enten danske eller udenlandske nummerplader.

Hvem ejer bilen?

Hvem ejer bilen?

Det er ikke dig selv, der ejer bilen. Den bliver indregistreret med leasingselskabet som ejer og dig (leasingtager) som bruger. Efter endt leasingperiode skal du anvise en køber, der er CVR-registreret, som kan indfrie bilens restværdi. Dernæst vil det indbetalte depositum blive modregnet.

Hvad sker der efter leasingaftalens udløb?

Hvad sker der efter leasingaftalens udløb?

Praksis ved leasingaftalens udløb er forskelligt fra selskab til selskab. Normalvis vil du skulle anvise en køber, der kan indfrie bilens restværdi, men nogle selskaber tilbyder dog muligheden for at forlænge leasingkontrakten, sælge bilen til udlandet eller bytte bil med en anden leasingkunde. Det er vigtigt, at være fuldt bevidst omkring leasingselskabets praksis ved leasingaftalens udløb.

Hvad koster det?

Hvad koster det?

Prisen afhænger naturligvis af bilens pris, men den procentvise registreringsafgift betales på brugte biler med 0,5% pr. md., hvis bilens alder er over 36 måneder, mens den betales med 1% pr. md., hvis bilens alder er mellem 3 og 36 måneder. Det betyder, at det oftest bedst kan betale sig at flexlease en ældre bil, da registreringsafgiften pr. måned beregnes efter bilens alder. Du skal desuden være opmærksom på. at leasingselskabet køber bilen til dig – hvad end den er ny eller brugt. Ydermere, så vil leasingperioden altid strække sig mellem 3 og 36 måneder, men mange steder med mulighed for forlængelse.

Hvad med skattefradrag?

Hvad med skattefradrag?

Hvis du er selvstændig erhvervsdrivende, så kan du drage fordel af flexleasing ift. øvrige former for leasing. Hvis du kan fradrage driftsudgifter, så har du flere forskellige muligheder for fradrag:

  • Ekstraordinære leasingydelser
  • Den månedlige leasingydelse
  • Registreringsafgiften
  • Vægtafgiften
  • Forsikringspræmien

Kan jeg også lave en flexleasing til erhverv?

Kan jeg også lave en flexleasing til erhverv?

Splitleasing dækker over en leasingmodel, der ikke blot er populær blandt selvstændige erhvervsdrivende og folk, der er blevet udstyret med en firmabil, men samtidig også gør det nemmere, sjovere samt billigere at køre i firmabil. Splitleasing sørger nemlig for, at bilen ikke skal blive på arbejdspladsen, men derimod sagtens kan køres i privat regi, uden at blive beskattet af din private kørsel. Det kræver blot, at der bliver ført et kilometerregnskab.

Det skal desuden understreges, at det er fuldt lovligt ifølge SKAT SKM2001, 255 LR. SKAT giver et bindende svar til leasingtager, hvilket betyder, at bilens totale omkostninger vil blive fordelt mellem arbejdsgiver og medarbejder. Fordelingen beregnes efter erhvervsmæssig og privat andel. Dette er et attraktivt alternativ til fri firmabil, eftersom du eller din medarbejder har mulighed for at køre nemmere og billigere. Arbejdsgiveren vil desuden også opleve en minimering af de samlede omkostninger.

Fordele ved Splitleasing

  • Virksomheden slipper for at anskaffe bilen og stå alene med de relaterede udgifter.
  • Brugeren får tildelt et køretøj, der kan bruges i både erhvervsmæssig og privat regi.
  • Virksomheden skal ligeledes heller ikke betale kilometerpenge til brugeren får privat kørsel.
  • Slutteligt, så vil brugeren ikke blive beskattet af fri bil, hvis bilen er flexleaset.