Leasingtyper

Leasingtyper

6/2/2014

Når vi taler om leasing af biler, arbejdes der ofte med fem forskellige typer, nemlig flexleasing, privat leasing, split-leasing, fleet management/leasing samt erhvervsleasing.


Flexleasing
Flexleasing er i den grad en type leasing, der er vundet frem de sidste år.

Med flexleasing leaser man bilen i en kortere periode, hvilket der er nogle økonomiske fordele forbundet med. I stedet for at betale den fulde afgift på 180% på én gang, vil man i tilfælde af leasing betale af på afgiften løbende. Ved flexleasing er der således en stor besparelse i forhold til prisen for bilkøb, hvor registreringsafgiften og forrentningen deraf er en stor udgift.

Dertil kommer, at besparelsen ved flexleasing ofte stiger, jo højere bilens markedspris er, hvorfor der både er besparelser at hente for biler med en forholdsvis lav pris, mens man kan opnå en endnu større besparelser ved biler med en forholdsvist højere pris. En god tommelfingerregel er, at du opnår den største økonomiske fordel på en bil med en brugtpris i Danmark på over 200.000 kroner. Der er dog fortsat en økonomisk fordel ved biler med en brugtpris på under 200.000 kroner.

 

 

Privatleasing
Når vi taler om privatleasing, omhandler det – som det fremgår af navnet – leasing af biler til private. Flere og flere private danskere leaser i dag deres biler. I eksempelvis Storbritannien, som er et foregangsland på dette område, er således over halvdelen af privatbiler på leasingkontrakter.
Der er en række fordele for private, der ønsker at lease. Blandt andet har man mulighed for at udskifte sin bil relativt ofte efter endt leasingperiode, hvorimod bilejere oplever at miste titusindvis af kroner på deres biler. Derudover undgår man også et stort lån, der skal tegnes, i forbindelse med køb af bil.

Split-leasing
I mange år har det budt på stor frustration, at der har været ringe lovgivning omkring brug af erhvervskøretøjer i privat øjemed, men dette er der heldigvis lavet om.
Således kan man nu benytte sig af split-leasing. Dette går i alt sin enkelthed ud på, at arbejdsgiver betaler for kilometerne kørt i erhvervsregi, mens den ansatte tager sig af kilometerne kørt i privat regi. Dermed behøver man kun én bil; og ikke både en firmabil samt en privatbil. Det hele registreres oftest via elektronisk kørebog, hvilket foregår nemt og effektivt, således der er styr på dette.

 

 

Leasingtyper

Fleet management/leasing
Fleet management/leasing er en type af leasing og bilpolitik i virksomhederne, der er stødt stigende i popularitet. Ved hjælp af fleet management lader man en ekstern virksomhed stå for sine leasingaftaler, og således varetage eksempelvis brændstoføkonomi, diverse forsikringer herunder vejhjælp, dæk, service samt øvrige poster forbundet med leasing af erhvervskøretøjer og firmabiler. Efter endt leasingperiode returnerer man bilerne, hvorfor der er stor økonomisk stabilitet og sikkerhed forbundet hermed. Fleet management er både anvendt af virksomheder med små såvel som store bilflåder.

Erhvervsleasing
Rigtigt mange virksomheder vælger i dag at lease sine biler, hvilket både er tilfældet for mindre og større virksomheder. En fordel ved leasingaftalerne er, at perioden ofte er begrænset til et bestemt antal måneder, hvilket ofte er 12-24 måneder, hvorefter denne aftale kan forlænges. Derved er det nemt for den enkelte virksomhed at tilpasse antallet af køretøjer i virksomheden fra år til år.
Leasingaftalerne inkluderer i øvrigt ofte også service på værksted, vejhjælp, dækaftale, diverse forsikringer og så videre. Dermed opnår den enkelte virksomhed økonomisk stabilitet, hvor der kan regnes med en fast ydelse hver måned. Erhvervsleasing er således et godt valg for virksomheder, der ønsker fleksibilitet og økonomiske fordele.