Leasing og forsikring – Hvem har ansvaret?

Leasing og forsikring – Hvem har ansvaret?

26/2/2014

Leasing og forsikring

Når man leaser en bil skal den være forsikrede, på samme måder som alle andre biler. De fleste leasingselskaber har dog nogle forskellige krav til forsikring, som de kræver at du opfylder. Det er typisk at du skal have en kaskoforsikring på bilen for, at de kan være sikre på deres investering i bilen, ikke går til spilde, hvis bilen skulle blive involveret i en trafikulykke.

Det er dog ikke hos alle leasingselskaber, at du selv skal stå for forsikring af bilen. Derfor vil vi anbefale dig, at du læser din leasingkontrakt godt igennem samt, at du høre ind til forsikring af den når du snakker med dem.

 

Aflevering af bilen – hvad dækker forsikringen her?

Når din leasingkontrakt er udløbet, så har du 3 muligheder. Du kan forlænge din kontrakt hos dit nuværende leasingselskab, du kan finde et nyt leasingselskab, som skal står for leasing delen af din bil eller du kan vælge at afleveret bilen, så du ikke skal tænke mere om er det.

Hvis du vælger og aflevere bilen, så dækker leasingselskabet normalt for udbedring af slitage, som er forventet efter brugen af bilen. Hvis bilen har ridser, buler eller andre defekter i form af ulykker så er det for din regning.

Det betyder altså det er her at din forsikring går ind og dækker – dog skal man de fleste steder betale selvrisici pr. skade som der er på bilen. Så det vil sig, at hvis du har fået 2 forskellige skader på bilen, efter 2 ulykker – så skal du betale din selvrisici 2 gange.

Hvis bilen er totalskadet

Hvis du kommer ud for et uheld, hvor bilen ender som totalskadet, så er det typisk forsikringsselskabet, som får pengene da det er dem, som står som ejer af bilen. Om de vælger at udbetale dig nogle penge, eller hvordan de vil løse det er meget forskellige fra selskab til selskab.