Flexleasing

Flexleasing

10/2/2015

Flexleasing er en forholdsvis ny måde at lease på, faktisk kan det ses som en ny finansieringsmulighed. Ved flexleasing betales ikke den traditionelle 180% registreringsafgift ved indregistrering, derimod betales i stedet en registreringsafgift som deles i rater i den periode hvor du benytter bilen. Denne registreringsafgift beregnes blandt andet ud fra bilens alder. Man opnår den laveste registreringsafgift ved biler der er mere end 3 år gammel.

 

Der er mange fordele ved flexleasing. En af de fordele du opnår ved at flex lease er blandt andet, at du undgår at binde en masse kapital, som ved den traditionelle 180% registreringsafgift. Dette udgør en anden fordel, da værditabet på bilen selvsagt vil blive reduceret væsentligt - med op til 2/3, i og med det procentvise værditab sker af et mindre beløb. Som endnu en fordel kan nævnes, at bilen efter endt leasingperiode kan sælges på et større marked, da den kan sælges uden for Danmarks grænser, da der ikke er betalt registreringsafgift.

 

Hvor meget kan jeg spare ved at flexlease?

Det er ikke unormalt, at du kan spare mellem 30-50% i forhold til normalprisen , hvor der svares den traditionelle 180% registreringsafgift. Dog gælder det generelt, at jo dyrere bilen er – jo mere sparer du. En god tommelfingerregel er, at du opnår størst økonomisk fordel på en bil, hvor brugtprisen i Danmark er over kr. 200.000,- - men der opnås også økonomisk fordel på biler under kr. 200.000,-.

 

Fordelene ved flexleasing er mange – her skal blot nævnes nogle af disse:

  • Du binder ikke en stor kapital i bilen, som du ellers skal gøre ved et traditionelt bilkøb - typisk det halve af normalprisen.
  • Du vil generelt opleve et lavere værditab på bilen. Dette i og med at det procentvise værditab sker af et mindre beløb samt ved at bilen kan sælges på et større marked, da den kan sælges uden afgift, uden for Danmarks grænser.
  • Du betaler ikke 180% registreringsafgift, som skal forrentes, som du skal ved et traditionelt bilkøb.
  • Du skal ikke betale forsikringspræmie

 

Hvad er forskellen på flexleasing og privatleasing?

Der er stor forskel på flexleasing og privat leasing. Ved privatleasing vil du ofte være begrænset i det antal kilometer du må køre i bilen. Hos mange flexleasing selskaber er der ingen sådanne begrænsning. Derudover er du ved privatleasing forpligtet til at aflevere bilen retur efter endt leasingperiode, hvor bilen vil blive gennemgået for fejl og mangler hvorved du kan opleve en økonomisk overraskelse i forbindelse med opgørelsen. Ved flexleasing skal du kun tage højde for værditabet – hvorfor du i høj grad selv har indflydelse på dit tab/gevinst – ved generelt at passe på bilen og i form af god vedligeholdelse.

 

Hvad koster det at flexlease?

Som leasingtager hos de fleste selskaber er det næsten som at eje bilen selv. Det betyder, at du som leasingtager betaler vægt-/ejerafgift, serviceeftersyn, synsgebyr, forsikring, parkeringsafgifter samt eventuelle andre forbrugsudgifter.

 

Herudover beregnes en procentvis registreringsafgift i tre takster. Denne bestemmes ud fra bilens alder.

De tre takster er følgende:

 

  • 2% pr. mdr. for biler mellem 0-3 mdr.,
  • 1% pr. mdr. for biler mellem 3-36 mdr. og sidst
  • 0,5% pr. mdr. for biler over 36 mdr.

 

Oven i den procentvise registreringsafgift skal betales en strafrente på cirka 3-3,5% pr. år, denne strafrente reguleres hvert halve år.

Sidst vil der være nogle engangsudgifter. For eksempel kan nævnes etableringsomkostninger af leasingkontrakten samt leveringsomkostninger, der dækker toldsyn, indregistrering, transport fra leverandør m.v.

Hvordan kommer jeg i gang med at flexlease?
Du kan på få uger komme til at køre i din drømmebil ved brug af Goleasit – Indhent 3 tilbud på DIN drømmebil!