Nyt Leasing-forslag – Lease bil i Tyskland, kør i Danmark.

Nyt Leasing-forslag – Lease bil i Tyskland, kør i Danmark.

28/2/2015

Danske politikere er begyndt at ryste i bukserne af skræk, efter at et nyt lovforslag er blevet smidt på bordet af et af EU’s politiske udvalg.
Vedtages forslaget betyder dette, at du kan lease en bil i f.eks. Tyskland og derefter køre den over grænse og frit afbenytte den ovre den danske grænse.

Forslaget gør det ikke kun muligt, at tage bilen med over grænsen og benytte den, men også at du dermed betaler tyske bilskatter i stedet for danske.

De danske bilskatter er som bekendt skyhøje og udgør en væsentlig indtægt til den danske stat. Hvis forslaget går igennem vil staten midste en masse penge, da man jo så kan lease en bil i Tyskland, Sverige eller Polen og stadig køre lovligt i den i Danmark uden, at skal betale nævneværdige betalinger, siger socialdemokraten Christel Scaldemose til goleasit.dk.
Hun og mange andre politikere er ikke tilfredse med forslaget, som er lagt på bordet i udvalget indenfor indre marked og forbrugerbeskyttelse.

"jeg under bestemt folk en lækker bil, men ikke på grund af et dårligt lovforslag fra EU” uddyber hun.
Forslaget er fremlagt fordi en større undersøgelse af EU-borgernes top 20-bekymringer viser, at mange finder det tidskrævende og svært, at få sin bil med fra et land til et andet EU-land.
Det mener politikerne dog kan løses på flere andre måder.

“Jeg købte for nogle år siden en flere år gammel Mercedes i tyskland. Da jeg fik den hjem, tog det mig præcis 3 timer, så havde jeg danske plader på. På 3 timer nåede jeg bilsyn, besøg hos SKAT til værdiansættelse af bilen og til politiet for at hente de nye plader. Enkelt, smidigt og nemt” siger hun.
Hendes pointe er dermed, at man skal se på hvordan man kan løse problemet at genregistrerer sin bil i stedet for.

Kilde: altinget.dk